Nieuwsberichten

voorjaarsbericht 2019

Fransum, februari 2019.

Graag houden wij u, Burger van Fransum op de hoogte van de activiteiten in 2019.

Zoals reeds aangekondigd doen wij een oproep om een bijdrage te leveren aan de voorjaarsschoonmaak op zaterdag 30 maart. We zijn aanwezig van ’s morgens 10.00 uur tot in de loop van de middag (uiterlijk 16.00uur). De lunch wordt door de vroedschap verzorgd. OPGEVEN IS i.v.m. CATERING NOODZAKELIJK.

Bij deze grote schoonmaak kunt U denken aan: vegen, afwassen, stoelen in de boenwas, schelpenpad fatsoeneren, enig witwerk en andere, voornamelijk lichte karweitjes.

In 2018 werd de kerk meer dan veertigmaal verhuurd voor activiteiten. Wij zijn inmiddels bezig met het opknappen van de keuken en de bijbehorende inventaris.

De vervaardiging van de folder over Fransum is in een ver gevorderd stadium. Deze folder gaat ook op de website geplaatst worden.

Ook in 2019 zijn er weer vele evenementen gepland: de traditionele concerten, de Jazz-fietstour, Open Monumentendag en de Kwartetdag. Daarnaast zijn wij van plan een lezing over de wierde van Fransum en zijn betekenis voor de streek Middag-Humsterland te organiseren. Wij zullen U van publieke bijeenkomsten op de hoogte houden per e-mail. Op onze website www.kerkfransum.wordpress.com kunt u de evenementen en de agenda ook vinden.

Wij streven ernaar bij iedere activiteit in en rond de kerk te wijzen op het nut en de noodzaak van het Burgerschap van Fransum. Dit cultureel monument verdient een ruime schare donerende burgers. Ook in 2019 zal dit voortdurend een aandachtspunt zijn. Laat overigens niets u ervan weerhouden dit mooie plekje onder de aandacht van familie, vrienden en kennissen te brengen. Het monument is permanent geopend en te bezichtigen.

Wij wensen U allen een boeiend jaar met vele activiteiten toe en hopen U bij de voorjaarsschoonmaak te mogen begroeten.

Namens de Vroedschap,

Joost Boskamp